Roggeveen: Sator en Unipart bundelen inkoopkrachten

Adriaan Roggeveen wordt directievoorzitter van de nieuw opgerichte onderneming AP United in Amsterdam. Met ingang van 1 oktober 2011 bundelen de werkmaatschappijen van Sator Holding en het Engelse Unipart Automotive hun inkoopkracht.

Verder zullen beide ondernemingen volledig zelfstandig in hun eigen markten opereren. Het nieuwe bedrijf wordt gepresenteerd op de aanstaande Equip Auto.
“Er worden binnen de traditionele inkoopmethodes nog veel onnodige kosten gemaakt door zowel de producenten als de distributeurs. Het eenvoudigweg optellen van inkoopvolumes is al lang niet meer voldoende om een scherpere inkoop mogelijk te maken”, aldus Roggeveen, de voormalig directievoorzitter van de Van Heck Group en later Sator Holding.

De krachtenbundeling is het gevolg het meerderheidsbelang dat de investeringsgroep H2 onlangs in Unipart Automotive verwierf. H2 is ook grootaandeelhouder van Sator Holding. Unipart Automotive is de grootste Britse distributeur van auto-onderdelen, gereedschappen en garage uitrusting.

“Wij sluiten niet uit dat het aantal participanten in AP United in de nabije toekomst zal groeien door nieuwe acquisities van onze grootaandeelhouder H2 Equity Partners”, geeft Roggeveen aan.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.