Ruim helft kopers Fleetselect universeel

Online occasionportaal Fleetselect zet maandelijks haar B2B-verkopen op een rij. Uit de gegevens van december blijkt dat zij de Ford Fiesta het meest verkocht heeft, gevolgd door de Peugeot 107 en de BMW 1-serie. De Mercedes Benz GL-klasse is het meest geëxporteerd.

Egge Selles van Fleetselect: “Op 1 januari ging de teller natuurlijk weer op nul. Op naar een volgende mijlpaal. In 2010 verkochten we bijna 7.000 auto’s, in 2011 meer dan 10.000 stuks en in 2012 zetten we in op 12.000.”

De verdeling van de kopers in de decembermaand laat zien dat 51 procent uit het universele kanaal komt, ten opzichte van 49 procent in november. De groothandel blijft stabiel op achttien procent en de merkspecialist pakt er vijf procent bij en komt uit op negen. De merkdealer zakt van twaalf naar tien procent en qua export eindigt vorige maand op twaalf procent.

Download hier het complete cijferoverzicht >>

Selles spreekt de verwachting uit dat er minder gebruikte auto’s op de markt komen, omdat er in 2008 en 2009 minder leaseauto’s zijn ingezet. “Ook lijkt het erop dat contracten vaker verlengd worden. Het kan zijn dat de particulieren die tot nu toe de aankoop van een gebruikte auto uitstelden, in 2012 toch gaan vervangen. Dan zouden we zomaar te maken kunnen krijgen met een aantrekkende vraag en weinig aanbod.”

Fleetselect heeft deze week ook haar commerciële team uitgebreid.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.