Samenwerking Styx Automotive en BAIV

De samenwerking tussen Styx Automotive (Eindhoven) en BAIV (Maarheeze) schept nieuwe kansen op de arbeidsmarkt voor kansarme jongeren. Mede dankzij de participatiewet komen er steeds meer initiatieven om deze groep te helpen. Styx Automotive ontwikkelde de Leergarage om hen door training en begeleiding extra kansen te geven. Door de nieuwe samenwerking met BAIV kunnen zij ook echt aan de slag.

“Via onze Leergarage scheppen wij voor moeilijk plaatsbare jongeren meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt”, zegt Peter Nijkamp van Styx Automotive. “Dat kan niet zonder het bedrijfsleven. Want na hun extra opleiding, willen we de jongeren een plek kunnen bieden. BAIV (British American Infantry Vehicles) restaureert en levert historische militaire voertuigen en bijbehorende apparatuur. Ivo Rigter van BAIV wilde samenwerken met vrijwilligers, maar na kennismaking met de Leergarage koos hij voor ons. Zo biedt hij werkgelegenheid aan jonge mensen met een ‘vlekje’. Als eerste kreeg een achttal jongeren de gelegenheid een heftruckcertificaat te behalen. Dat stimuleert de persoonlijke groei en een certificaat geeft een betere positie op de jongerenarbeidsmarkt. Styx plaatst nu al vier enthousiaste jongeren bij BAIV, maar de verwachting is dat in de toekomst meer plaatsingen volgen.”

Heftrucktraining

Styx Automotive kijkt samen met elke jongere naar hun kracht en wensen. Dit leidt tot een persoonlijk ontwikkelingsplan. Trainingen staan daarbij centraal. De heftrucktraining is één van de opties. Tijdens deze training komen de aspecten gevaren herkennen, veilige werkmethoden hanteren, de heftruck goed kunnen besturen en bedienen en zorgvuldig en geconcentreerd werken aan bod. Dit wordt afgesloten met een praktijk- en theorietoets. Peter Nijkamp: “Acht jongeren hebben de heftrucktraining met succes afgesloten. Zowel Styx Automotive als BAIV zijn heel trots op deze jongens.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *