Schadenet blijft onveranderd nummer één

Schadenet (94 vestigingen) blijft onveranderd veruit de nummer één in de Schadeketen top 25, gevolgd door AAS (85 vestigingen) dat afgelopen jaar een forse groei doormaakte en ABS Autoherstel (79 vestigingen) op de derde plaats. Dat maakte Clem Dickmann, directeur Aumacon, gisteren bekend tijdens de presentatie van de derde editie van de Schadeketen top 25. 

Dickmann reikte het eerste exemplaar van de Schadeketen top 25 uit aan Toine Beljaars van Bovag en Femke Teeling, Focwa directeur, tijdens het drukbezochte schade-evenement ‘Disruptie en innovatie in de schadesector’ van Automotive Insiders in Bunnik.

Volgens Dickmann is het totale aantal vestigingen van de ketens stabiel gebleven. “Het is opvallend dat vooral AAS een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt wat betreft het aantal vestigingen. Iets anders is de snelle opmars van een nieuw concept als Schadeherstelmeester dat veel groeiambities heeft”, aldus Dickmann. “Opmerkelijk is ook dat er in de glasschadeketens een daling van zo’n 18 procent is genoteerd.”

Glasschadeketens

ASN Groep staat met 71 vestigingen op de vierde plek, Autoschade Herstel Groep op de vijfde met 51 locaties, gevolgd door Care Autoschade met 51 en Autoschadehuis met 9 vestigingen. Bij de dealerholdings is Stern Schade de nummer één met 12 vestigingen, Van Mossel Autoschade met 9 op de tweede plek, gevolgd door Broekhuis Autoschade (7), UAS Schadeherstel (5) en Stam Schadeherstel (4).

Bij de glasschadeketens wordt de top 5 gevormd door GlasGarage (104), Carglass (56), Autotaalglas (54), Autoglaz (20) en GlassConnect (21).

Aumacon brengt de Schadeketen top 25 eens in de twee jaar uit en is ook verantwoordelijk voor de Garageformule top 40, Leasebedrijven top 50 en Dealerholding top 100.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.