Scheldwoord legt hele Volvo fabriek plat

Volvo Cars Gent heeft donderdagochtend noodgedwongen de productie moeten stilleggen vanwege een gebrek aan dashboardonderdelen. Bij toeleverancier SAS was vanwege een racistisch incident een wilde staking uitgebroken. Een werknemer zou door zijn baas voor ‘Vuile Turk’ zijn uitgemaakt.

Bij SAS Automotive in Desteldonk, dat dashboards produceert voor Volvo Cars Gent, brak in de nacht van woensdag op donderdag een spontane staking uit, ook de ochtendploeg is er niet aan het werk gegaan. ‘Een supervisor raakte vrijdag in conflict met een werknemer van Turkse origine. Plots schold de supervisor de man de huid vol en riep ‘Vuile Turk”, zegt Marc Staelens, gewestelijk secretaris van ABVV Metaal Oost-Vlaanderen. De vakbondsafgevaardigde en secretaris gaan deze middag met de directie in dialoog voor een verzoeningsgesprek. Tot er een oplossing uit de bus komt, blijft de staking duren.

Bij Volvo Cars Gent worden dagelijks 1.200 wagens gebouwd. De directie hoopt dat het sociaal conflict geen volledig dag aanhoudt, aldus Het Nieuwsblad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.