Seehofer fel tegen dreigend dieselverbod München

De diesel wordt verder het verdomhoekje in gedrukt nu de stad München overweegt een verbod op diesels in te voeren. De Beierse minister-president Horst Seehofer (CSU) wil een dergelijk verbod te allen tijde trachten te voorkomen.

Dat meldt de Süddeutsche Zeiting. Burgemeester Dieter Reiter van München overweegt een verbod op diesels omdat er geen andere oplossingen meer voorhanden zijn om de uitstoot van NO2 tegen te gaan. De door de EU toegestane waarden worden niet alleen op de grote ringwegen en toegangswegen van München overschreden, maar ook in ver daarvandaan gelegen gebieden.

Euro 6

In München rijden 720.000 auto’s, 295.000 daarvan zijn diesels. Om de luchtkwaliteit weer op een voor de EU aanvaardbaar niveau te krijgen zouden 133.000 tot 170.000 diesels stilgezet moeten worden. Euro 6-voertuigen zouden van een verbod uitgesloten kunnen worden, volgens Reiter.

Voor en tegen

Behalve de Beierse minister-president zijn ook ondernemers en natuurlijk autofabrikanten tegen een rijverbod voor diesels. Zij zien meer in een stimulering van elektrische mobiliteit. Greenpeace verwelkomt juist een verbod.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters