SKF waarschuwt voor slechte HUB’s

SKF waarschuwt via haar Pole Position Bulletin voor de mogelijke risico’s van het gebruik van HUB-units (wiellagers) die niet van originele kwaliteit zijn. Daarbij heeft de Italiaanse politie heeft onlangs een grote zending nagemaakte ‘merklagers’ van onder andere SKF, Schaeffler (FAG) en SNR in beslag genomen.

Niet alle HUB’s die verkrijgbaar zijn in de aftermarket beantwoorden aan de hoge OE-normen. De onderdelenfabrikant besloot daarom onlangs een aantal goedkopere HUB’s te onderwerpen aan zware test, waar zij de kwaliteit van haar eigen producten ook aan toetst.

De testresultaten liegen er niet om. Zo heeft de geteste goedkopere unit onder meer een veel dunnere sensordraad van maar 1,36 millimeter dik met minder goede bescherming. Hierdoor kan de sensor worden beschadigd en de werking van het ABS-systeem worden verstoord. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van sensoren van slechtere kwaliteit. Een slecht ontworpen sensorkop kan leiden tot een breuk van de sensordraad en er kan water en vuil naar binnen dringen.

Download hier alle testresultaten >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.