‘Slechte autoruitherstellers levensbedreigend’

Branchevereniging Focwa zegt samen met politie en justitie adequaat te zullen optreden tegen frauduleuze praktijken van autoruitherstelbedrijfjes bij bouwmarkten en supermarkten. Volgens Focwa zorgen deze bedrijven voor imagoschade en leveren vaak slecht werk af wat tot levensbedreigende situaties kan leiden.

Focwa reageert hiermee op klachten van tientallen automobilisten die dubbel moesten betalen nadat zij een sterretje in hun autoruit op een parkeerplaats hadden laten herstellen.

Volgens David de Glint, bestuurssecretaris Focwa specialisten, de brancheorganisatie voor autoruitherstellers, een zeer kwalijke zaak: “Als Focwa nemen wij hier afstand van. Wij tolereren geen frauduleuze activiteiten en treden daar adequaat tegen op. Bij dit soort bedrijfjes worden lichte oppervlaktebeschadigingen vaak als ‘door de verzekering betaalde’ sterreparaties in rekening gebracht en soms zelfs dubbel. Over de kwaliteit (en de daaraan gekoppelde veiligheid) van deze reparaties nog maar te zwijgen.

Opletten

De Glint vindt ook dat automobilisten zelf beter moeten opletten en kiezen voor een erkend autoruitherstelbedrijf.”Goed ruitherstel begint met een professionele werkplaats. Met professionele gereedschappen en apparatuur in een gecontroleerde, stofvrije omgeving met de juiste temperatuur, vochtigheid en belichting. Goed opgeleid personeel houdt zich er aan de voorgeschreven normen voor autoruitherstel en gebruikt de juiste materialen, zoals kitten en harsen.”

“Een verkeerd geplaatste of slecht herstelde voorruit kan tot levensbedreigende situaties leiden. Als Focwa is het onze taak om autobezitters bewuster te maken van deze gevaren”, aldus De Glint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *