Snellere diagnose elektrische auto’s

Een goede aftersales is een belangrijke slagingsfactor voor elektrische voertuigen. Een consortium van specialisten, geleid door Bosch, heeft een eerste gestandaardiseerd diagnosesysteem ontwikkeld, waarmee in de toekomst makkelijk defecten in de elektrische aandrijflijn opgespoord kunnen worden.

Dit speciale project (Dina) is in 2012 van start gegaan en is onlangs afgerond. Doel van het project is standaarden voor diagnose apparatuur te ontwikkelen zodat fouten sneller kunnen worden gevonden en verholpen kunnen worden. Op deze manier kunnen problemen in elektrische voertuigen sneller en efficiënter worden opgelost. Doordat duidelijk kan worden gedetecteerd waar de foutmelding in het systeem zit, kan een plaatselijke reparatie of vervanging al genoeg zijn.

Het project heeft in ieder genoeg nieuwe inzichten en innovatie opgeleverd waar de auto-industrie verder mee aan de slag kan. Behalve Bosch, zijn ook onder meer Dekra en het Fraunhofer Instituut bij dit project betrokken.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.