Sportrac 5 voor hogere middenklasse

Vredestein heeft onlangs in Boedapest de Sportrac 5 gepresenteerd, een stille en comfortabele zomerband. Namens Nederland hebben zeventig wederverkopers de introductie bijgewoond. Het matenpakket van de Sportrac 5 is geschikt voor auto’s uit de hogere middenklasse.

De band heeft is de opvolger van de Sportrac 3, die in 2011 de zomerbandentest van de Duitse verkeers-, vervoers-, en hulporganisatie Adac won. Vredestein koos ervoor deze opvolger niet de Sportrac 4 te noemen vanwege de mogelijke verwarring met een vierseizoenenband.

De groefbodemarcering geeft de band een verhoogd sportieve uitstraling. In tegenstelling tot de Sportrac 3, is de Sportrac 5 niet richtingsgebonden, maar asymmetrisch. Bovendien is de band op de middenrib voorzien van design scharnierpunten. Deze scharnierpunten geven de band voldoende flexibiliteit voor een lage rolweerstand en een goede footprint met een juiste vlaktedrukverdeling. Hierdoor laat de band niet alleen een mooi egaal slijtagepatroon zien, het draagt bovendien bij aan goede handling op droog en nat wegdek. De vier langsgroeven van de Sportrac 5 zorgen voor goede waterafvoer, waardoor de band goed bestand is tegen aquaplaning. De uitgekiende verdeling van de schouderblokken van de band zorgt niet alleen voor perfecte prestaties bij remmen op nat wegdek, maar draagt ook bij aan het lage geluidsniveau (interieur en exterieur) van de band.

De Sportrac 5 is ontwikkeld in samenwerking met Giugiaro. Het Italiaanse designhuis was eerder nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Vredestein Ultrac Cento en Ultrac Sessanta. Zowel het ontwerp voor het profiel als de zijkantgravering is van de hand van Giugiaro.

Vredestein is ook één van de bandenmerken, die naast Goodyear Dunlop en Michelin, op 30 mei een seminar verzorgt op het Nationaal Bandencongres in de Fabrique in Maarssen. Lees hier meer over het congres >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.