Stam en Nefkens Opel nu Henri & Herman

Stam Opel en Nefkens Opel gaan vanaf vandaag verder onder de nieuwe naam Henri & Herman, die verwijst naar de grondleggers van beide bedrijven – Henri Nefkens en Herman Stam. De naam staat volgens de beide Opel-dealerbedrijven symbool voor hun fusie, medio vorig jaar.

“Met de naam Henri & Herman hebben we voor één identiteit gekozen, met respect voor het verleden maar met het vizier op de toekomst”, verklaart Geerlof Stam, directeur van Henri & Herman. ‘Persoonlijk’, ‘gewoon doen’, ‘onderscheidend’ en ‘trots’ zijn de merkwaarden van het gefuseerde bedrijf, dat de grootste Opel-dealergroep van Midden-Nederland is. Dit jaar verwacht ze meer dan drieduizend nieuwe auto’s en duizend occasions te verkopen, bij een omzet van zo’n negentig miljoen euro en ruim honderd werknemers. Klanten kunnen een werkplaatsvoucher downloaden voor vijftig euro korting op hun eerstvolgende onderhoudsbeurt. Ook is er tijdelijk een gratis wasbeurt op de vier vestigingen.

Overigens is General Motors Nederland B.V. medeaandeelhouder van de nieuwe onderneming. Eind 2011 richtten de Opel-importeur en het toenmalige Terberg-Stam Autobedrijven een nieuwe B.V. op: Newco. De onderneming nam de activiteiten van Terberg-Stam Autobedrijven over. General Motors Nederland bevestigt via deze route te participeren in Henri & Herman. Specifieke informatie over de aandelenverhouding wil de importeur niet verstrekken. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.