Stellantis stapt eind 2022 uit Acea

Autofabrikant Stellantis bevestigt dat het eind 2022 zijn lidmaatschap van de Europese koepelorganisatie van autofabrikanten Acea zal beëindigen. Stellantis heeft deze beslissing genomen omdat het de focus wil verleggen van lobbyen naar een directer interactie met burgers en stakeholders.

Stellantis maakt de opzegging bekend bij de aankondiging van het Freedom of Mobility Forum, een open forum voor een publiek debat over duurzame mobiliteit dat later dit jaar zal plaatsvinden.

Forum

“De klimaatuitdagingen waar we voor staan, gecombineerd met een snel veranderend zakelijk klimaat, vereisen een efficiënte, wereldwijde en inclusieve 360 gradenbenadering, met inbegrip van iedereen die willen bijdragen aan het bouwen aan duurzame mobiliteit”, aldus ceo Carlos Tavares. “We willen een publiek forum creëren waar deelnemers kunnen samenkomen om de belangrijkste vraagstukken te behandelen aangaande het debat over CO2-vrije mobiliteit en waar zij haalbare stappen kunnen voorstellen die we samen kunnen nemen. Toegang tot schone, veilige en betaalbare mobiliteit van burgers over de hele wereld staat op het spel.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.