Stern Schade wordt Stern Point 2.0

De reorganisatie bij Stern Point heeft ervoor gezorgd dat de aftersalestak van de Stern Groep, verzameld onder de naam Stern Car Services, over 2016 een negatief resultaat heeft behaald van 0,9 miljoen euro. Voor 2017 zijn de vooruitzichten aanzienlijk beter.

De reorganisatie bestond uit het overdragen van de universele garageactiviteiten van  de vier ‘oude’ Sternpoint-vestigingen aan de dealergroep van Stern, licht directeur communicatie Bastiaan Geurts toe. “Daarnaast zijn we bezig Stern Schade om te bouwen naar het nieuwe Stern Point, Stern Point 2.0 zo je wilt. De bedoeling is dat schadeherstellers ook klein onderhoud erbij gaan doen. Je moet dan denken aan het monteren van een trekhaak en dergelijke. Geen apk en geen grote reparaties, zoals een distributieriem vervangen.”

Stern Schade

Stern Schade bestaat nu uit twaalf vestigingen. De omzet van die vestigingen nam toe met 2,7 miljoen euro, 11,3 procent ten opzichte van 2015. De toename is gerealiseerd  door uitbreiding van merkerkend schadeherstel voor verzekeraars in alle twaalf vestigingen van Stern Schade. Bastiaan Geurts: “In de komende twee jaar wil Stern Schade groeien naar een landelijk dekkend netwerk van 25 vestigingen. Dat zal dan gebeuren onder de naam Stern Point. Daarmee zal uiteraard de omzet verder toenemen.”

Stern Groep

Als geheel rapporteert de Stern Groep over 2016 een resultaat van 15,4 miljoen euro, het hoogste resultaat voor belastingen ooit. De winst bedraagt 11,4 miljoen. Stern is erg tevreden met deze cijfers. Het betekent immers een stijging van de winst met 2,5 procent, terwijl de omzet nieuwe personenauto’s is gedaald. Stern werkt dan ook sinds maart 2016 aan een nieuw strategisch plan, dat inhoudt “een verschuiving van het zwaartepunt van de activiteiten van auto’s naar mobility solutions en services”, aldus directievoorzitter Henk van der Kwast.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *