Stern wijst ongevraagd overnamebod af

“Naar aanleiding van geruchten in de markt” heeft Stern Groep de ontvangst bevestigd van een overnamebod. De afzender is niet bekendgemaakt, wel dat het bod “onvoldoende aanleiding geeft om in gesprek te gaan”, meldt de onderneming in een verklaring.

Het zou gaan om een ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk voorstel voor alle aandelen in de onderneming. De directie en de raad van commissarissen van het beursgenoteerde Nederlands mobiliteitsconcern hebben het voorstel beoordeeld, besproken en afgewezen. Nadere berichtgeving volgt wanneer en als dat van toepassing is. Vorige week kreeg Stern van de Autoriteit Consument en Markt groen licht om Sternlease te verkopen aan ALD. Medio maart bleek de winst bij Stern te zijn teruggelopen tot nog geen half miljoen euro.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †