Subsidie ledverlichting autobedrijven

De aanschaf van ledverlichting levert niet alleen een besparing op in de energierekening, maar er geldt ook een subsidie voor. Autobedrijven die nu investeren in ledverlichting, kunnen gebruik maken van de Energie Investerings Aftrek (EIA). Dit betekent dat ze 41,5 procent van de investeringskosten kunnen aftrekken van de fiscale winst.

Daarnaast blijft de gewone afschrijving van de investering van kracht. Dit levert een netto investeringsvoordeel op van zo’n 10 procent. Onder de Energie Investerings Aftrek vallen in totaal 160 verschillende investeringen om energie te besparen, in totaal heeft de overheid hiervoor een budget van 111 miljoen euro gereserveerd.

Ledverlichting biedt met name aan bedrijven grote voordelen. In werkplaats, kantoor of magazijn levert ledverlichting een besparing op van zo’n 60 procent op de energierekening. Op die manier kan de investering in ledverlichting al in anderhalf jaar worden terugverdiend. Daarbij biedt ledverlichting een aantal praktische voordelen ten opzichte van TL-verlichting. Zo kent ledverlichting geen opstarttijd en verliest led geen lichtsterkte bij het ouder worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.