Syntix overgenomen door Xenum

De in België gevestigde, wereldwijd opererende smeermiddelen- en additievenspecialist Xenum heeft de Nederlandse oliën-, koelvloeistoffen- en additievenspecialist Syntix overgenomen. Beide gaan onder eigen naam en identiteit door met de ontwikkeling, productie en verkoop.

Volgens Xenum heeft het bedrijf de nodige expertise in huis en een uitgebreid internationaal netwerk om Syntix verder te laten groeien. In ontwikkeling, productie en logistiek is synergie mogelijk die beide merken ten goede komen.

Syntix is snel populair is geworden in de autosport en dat is geen toeval. Oprichter Pieter Dubois is een zakelijke professional in de automotive branche en heeft een autosportachtergrond. Voor hem was essentieel dat de overnemende partij de continuïteit van het merk kon garanderen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *