Terugblik op Road Safety Dag

17 mei was Road Safety Dag, een dag georganiseerd door Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland. Onderwerpen die hier ter sprake kwamen, waren onder meer verkeersveiligheid, nieuwe mobiliteit, risicobeheersing, duurzaamheid, autonoom en elektrisch rijden, en brandstofbesparing. De organisatie blikt terug op een geslaagde eerste editie van deze dag.

Indy Dontje, eigenaar van Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland: “Ik ben blij om te zien dat zoveel branchegenoten deel hebben genomen aan de Road Safety Dag. Dit laat zien dat nieuwe mobiliteit en verkeersveiligheid belangrijke onderwerpen zijn en dat de vraag naar kennis hierover groot is. Veel bedrijven of organisaties zijn (nog) niet bezig met deze thema’s, maar als men zich eenmaal veel op de weg gaat begeven, zien ze het belang ervan in. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven met bezorgdiensten of met een grote leasevloot. Voor hen is het extra belangrijk om goed met verkeersveiligheid om te gaan. Volgend jaar komt er dus zeker een vervolg van de Road Safety Dag en we hebben zelfs de ambitie om er een Road Safety Week van te maken waarbij er ook activiteiten voor consumenten zullen zijn.” 

Whatsapp-laantje

Een nieuw onderdeel bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad is het Whatsapp-laantje. Dit onderdeel is tot stand gekomen aangezien afleiding (van de telefoon) nog altijd een van de grootste oorzaken van auto-ongelukken in het verkeer is. Op het Whatsapp-laantje kan men in een veilige omgeving ervaren wat er mis kan gaan als men zich tijdens het rijden laat afleiden door de telefoon. Dontje vervolgt: “Telefoongebruik achter het stuur is sinds de afgelopen week een trending topic nu België heeft besloten om de rijbewijzen van weggebruikers die achter het stuur op hun telefoon zitten voor acht dagen in te nemen. Bestuurders moeten inzien dat het telefoongebruik achter het stuur ontzettend gevaarlijk is. Op het Whatsapp-laantje laten we zien en ervaren wat de gevolgen hiervan zijn, uiteraard wel in een veilige omgeving. Ik hoop dat we hiermee veel bewustwording creëren bij bestuurders.“ 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.