The Collectables veilt bijzondere auto’s

The Collectables is een nieuwe veilingsite waar bijzondere auto’s geveild worden, opgericht door Joris Roozen, Wouter Karssen en Tom Verkooijen.

“Het is tot nu toe niet altijd makkelijk om deze auto’s te vinden. Wij verzorgen alvast de voorselectie en presenteren de auto’s zo volledig mogelijk”, vertelt Joris Roozen, autoliefhebber en één van de oprichters. “Daarin willen wij als The Collectables het verschil maken. Zo voorzien wij elke auto van circa 150 foto’s, tegenover gemiddeld 15 bij reguliere auto-advertenties. Omdat we alles willen laten zien. Inclusief krasjes en eventuele andere beschadigingen, die vaak niet getoond worden.”

Stadagen

“Gek genoeg zijn het juist de bijzondere auto’s die het langst te koop blijven staan – meer dan 6 maanden. Dat blijkt uit het Nationaal Occasion Onderzoek 2019. Daar bieden wij een oplossing voor”, aldus Roozen, die voor de bijzondere auto’s op thecollectables.nl uitgaat van een gemiddelde duur voor een veiling van twee weken.

Zekerheid

Gebruikers van het platform moeten zich registreren. “Daarvoor maken we onder meer gebruik van iDIN, waarbij iemand zich online identificeert via z’n eigen bank. Dat biedt extra zekerheden voor zowel koper als verkoper”, aldus Roozen. “Bovendien stemmen verkopers ermee in dat hun Collectable aan iedere gewenste keuring kan worden onderworpen.”

Commissie

“Doordat we volledig online werken, kunnen we de kosten laag houden. Kopers betalen een commissie van 6 procent bovenop het aankoopbedrag. Dat bedrag begint bij 300 euro en is nooit hoger dan 6000 euro. Dit is veel lager dan de gemiddelde commissies die in automobielveilingen gerekend worden, waar percentages tussen de 15 en 25 procent, zelfs zonder plafond, geen uitzondering zijn.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3525 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.