Tijdelijke opleving verkoop trucks

De verkoop van het aantal trucks zal in de tweede helft van dit jaar een flinke impuls krijgen. Door belastingvoordeel en subsidies die alleen dit jaar nog gelden, is het aantal orders nu al toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau.

De Nederlandse afzet van trucks bevindt zich al geruime tijd op een laag niveau. Zo daalde vorig jaar de verkoop met 5 procent tot 11.500 stuks. De eerste helft van dit jaar daalde de afzet verder tot 15 procent.

De kentering is inmiddels ingezet, zo blijkt ook uit de productieverhogingen bij DAF, Scania en Volvo. De belangrijkste reden voor de toegenomen vraag is de subsidie van € 4.500 op Euro VI- trucks die alleen nog dit jaar geldt en de tijdelijke belastingvoordelen. Hierdoor zal de krimp van de afgelopen tijd worden omgezet in groei.

ING verwacht niet dat de groei, door het wegvallen van fiscale voordelen, in de eerste helft van 2014 zal doorzetten.

Workshop

Op woensdag 4 september 2013 organiseert CarrosserieNL tijdens de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem een workshop over de gevolgen van de invoering van de Euro VI-norm voor de carrosseriebouw, in samenwerking met truckfabrikanten en -importeurs. De RDW zal tijdens deze workshop uitleg geven over het algemene kader rondom Euro VI en hoe moet worden omgegaan met restantvoorraden en de overgangsregeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *