Tire Cologne: ‘Geslaagde bandenwissel’

De organisatie van The Tire Cologne is tevreden over de eerste editie van de bandenbeurs in Keulen. Hoewel Reifen officieel een voortzetting krijgt tijdens de Automechanika in september in Frankfurt beschouwen velen in de bandenbranche, de organisatie zelf niet in de laatste plaats, The Tire Cologne als de werkelijke opvolger van Reifen Essen.

Allereerst de cijfers. Tijdens de vier dagen die de beurs duurde (29 mei tot 1 juni), werden in Keulen meer dan 16.000 bezoekers geregistreerd uit 113 landen. Ongeveer 60 procent van die bezoekers kwam van buiten Duitsland. In totaal presenteerden 533 bedrijven zich op de beurs, afkomstig uit t veertig landen. Hiervan kwam zelfs 68 procent uit het buitenland.

Indrukwekkend

De voorzitter van de Duitse bandenbrancheorganisatie BRV Stephan Helm spreekt van een “indrukwekkende eerste editie” van de beurs: “Met internationale conferenties en uitbreiding rond thema’s als digitalisatie, hergebruik en fleet management hebben een duidelijke impuls gegeven en bevestigd dat onze beslissing om een nieuw industrieplatform op te richten juist is geweest.”

Tevredenheid

Blijkens een tevredenheidsonderzoek was meer dan 80 procent van de bezoekers in hoge mate tevreden over de beurs. Meer dan 90 procent zou zijn zakelijke connecties aanraden de beurs een volgende keer te bezoeken. Wat ook goed gewaardeerd werd, is de duidelijke structuur van de beurs. “Deze positieve geluiden moedigen ons aan om meer conceptuele ideeën te ontwikkelen die de industrie sterken bij toekomstige uitdagingen”, aldus Katharina Hamma namens Koelnmesse.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters