Tomtom leidt automobilist door nucleaire top

Verkeersdeskundigen van Tomtom voorspellen grote vertragingen op de Nederlandse snelwegen tijdens de Nuclear Security Summit wanneer automobilisten niet voor alternatieve routes kiezen. 30,7 procent van de snelwegen zal vanaf zondag 23 tot en met dinsdag 25 maart permanent of op bepaalde tijdstippen worden afgesloten.

Van tevoren is niet geheel duidelijk welke wegen dat op welke tijdstippen zijn, aangezien dat mede afhankelijk is van de reisschema’s van de ruim driehonderd wereldleiders en vierduizend delegatieleden die naar Nederland komen. De grootste verkeershinder wordt verwacht in de omgeving van Den Haag, Amsterdam en Schiphol.

“We hebben een team van Tomtom’s verkeersdeskundigen klaar zitten om tijdens het hele evenement live updates te doen”, aldus Carlo van der Weijer, TomTom’s verkeersdeskundige. “Verkeersinformatie wordt gedeeld op Twitter en onze experts staan stand-by om direct vragen te beantwoorden. Bestuurders kunnen hun route en locatie voor vertrek tweeten en direct een snellere alternatieve route krijgen aangeboden. Hoe dan ook adviseren we iedereen die in de auto stapt om de snelwegen te vermijden”, voegt Van Der Weijer toe.

Het Tomtom Traffic Center heeft een speciale, realtime verkeers- en routeplanner voor forensen en bedrijven gelanceerd op routes.tomtom.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.