Toyota lauwert Continental

Toyota heeft Continental een award toegekend voor haar radarsysteem dat blinde vlekken herkent. De bestuurder wordt gewaarschuwd als er een voertuig achterlangs passeert en er botsinggevaar ontstaat. Overigens is het de eerste keer dat een niet Japans bedrijf de award ontvangt in de categorie Techniek en Ontwikkeling.

De autofabrikant heeft het zogenaamde Rear Cross Traffic Alert (RCTA) vorig jaar voor het eerst ingebouwd in de Lexus ES-modellen. Inmiddels zijn meer dan tien Toyota-modellen voorzien van RCTA en Conti blijft het systeem doorontwikkelen.

Net zoals andere systemen om blinde vlekken te herkennen, is RCTA op twee korteafstandssensoren gebaseerd. Deze zijn links en rechts op de achterbumper gemonteerd. Zij detecteren elke voertuig dat binnen 35 meter afstand passeert en een snelheid tussen de vijf en dertig kilometer per uur heeft. Wanneer er gevaar dreigt, dan wordt de bestuurder met een oplichtende led in de binnenspiegel gewaarschuwd, maar er klinkt ook een signaal. In de toekomst kan RCTA ook het remsysteem aansturen.

Denso ontwikkelde vorig jaar een dergelijk systeem voor Pre-crash Safety (PCS), de zogenaamde millimeter-wave radar. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.