TPMS-handleiding moet helpen

Nu TPMS verplicht is voor nieuwe automodellen krijgen steeds meer autobedrijven er vaker mee te maken. Mijngrossier.nl biedt een helpende hand met TPMS-handleidingen voor 8.000 autotypen.

Vanaf 1 november 2014 moeten alle nieuwe auto’s van een TPMS (Tyre-Pressure Monitoring System) zijn voorzien. Een logisch gevolg is dat er dus steeds meer auto’s met TPMS-sensoren op de brug van het autobedrijf komen te staan. Dan is extra informatie zeer welkom, zeker als je weet dat beschadiging van een TPMS-sensor de klant al snel 100 euro kan kosten.

Het autotechnische programma AutoTools binnen mijngrossier.nl heeft voor 8.000 autotypen, die standaard of als optie over een TPMS-systeem beschikken, TPMS-montagehandleidingen beschikbaar. Een dergelijke montagehandleiding bevat om te beginnen veiligheidsaanwijzingen, controlevoorwaarden en basisinstellingen op modelniveau van de verschillende TPMS-systemen.

Verder is er montage-informatie te vinden hoe een bandenspanningssensor gemonteerd dient te worden. Bijvoorbeeld als het de wieldruksensor met apart ventiel of ingebouwd ventiel betreft. Uiteraard is ook snel te zien hoe je een bandenspanningssensor correct inleert en hoe je het bandenspanningscontrolesysteem in zijn geheel activeert. Dit alles is aangevuld met informatie die zeer bruikbaar is bij het oplossen van storingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.