TTI officiële Benelux-importeur Avon Tyres

Avon Tyres heeft de distributie in de Benelux en Noord-Duitsland versterkt. Bandengroothandel TTI Tyre Trading International, gevestigd in Numansdorp, is aangesteld als officiële importeur.

Eigenaar Peter-Alexander van ’t Hof (links op de foto) spreekt van “een geweldige aanvulling voor ons familiebedrijf.” Avon geldt als een Europees premiummerk, door zijn motorsporttoepassingen en originele uitrusting onder Britse nichemerken zoals Caterham, Lotus, Rolls Royce, Bentley en TVR.  “Het assortiment biedt A-kwaliteit en wordt ondersteund door uitstekende service én een marketingcampagne met een nieuw uiterlijk.”

Marge

De aanpak van de distributie wordt volgens Van ’t Hof anders dan bij de andere merken die TTI voert: marge wordt cruciaal. “Samen met Avon hebben wij een strategie ontwikkeld met beheersing van de stromen op het internet.  Hierdoor kan onze klant weer geld verdienen aan banden. Kortom: zelf verkopen, regiobescherming, het verhaal vertellen en de marge in de eigen pocket steken. Klanten die daarin mee willen gaan, willen we graag als dealer.”

In beweging

Europees verkoopdirecteur Jaap van Wessum zegt dat Avon Tyres door heel Europa een aantal nieuwe distributeurs aantrekt. “De combinatie van onze nieuwe productlijn, marketingcampagne, activiteiten op social media en Brits erfgoed maakt Avon Tyres een aantrekkelijk merk.”

Familie-onderneming

TTI Tyre Trading International distribueert banden voor personenwagens, bestel- en vrachtwagens. Naast de bekende premium merken biedt TTI ook eigen importlabels als Falken, Sailun, Toledo, Torque & Rovelo. In 2018 is het bedrijf dertig jaar actief in de bandenhandel. De familieonderneming biedt een 24-uurs service vanuit het eigen magazijn in Numansdorp en Van Aalderen Twen-Tyre in Nederland en Reifen Kraftwerk GmbH in het Ruhrgebied.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †