Tweede seizoen Bovag-kanaal YouTube

Bovag is vandaag begonnen aan het tweede seizoen van zijn YouTubekanaal, dat het grote publiek antwoord wil geven op vragen over (auto)mobiliteit. In de eerste aflevering draait het om eenvoudig schadeherstel: uitdeuken zonder spuiten, spotrepair, polijsten en interieurreparatie.

Onder de noemer ‘Bovag zoekt het uit’ liggen ruim tien korte filmpjes op de plank. Ze zijn veelal op locatie gedraaid bij partijen in de branche. Elke week gaat een nieuwe opname live, meerdere afleveringen zijn in voorbereiding. Daarbij komen alle afdelingen van de brancheorganisatie aan bod. Bij de onderwerpkeuze is niet alleen Bovag aan bod maar ook de eindgebruiker. Deze wordt nadrukkelijk gevraagd om suggesties te doen – vandaar de ditmaal gekozen titel.

Kijkstatistieken

“We hebben vorig jaar met succes een eerste ‘how-to-reeks’ gedraaid”, licht woordvoerder Paul de Waal toe. “De kijkstatistieken leren dat er behoefte bestaat aan korte, heldere uitleg van veelvoorkomende situaties op het gebied van mobiliteit. Denk aan tips over koppelen van een caravan. Of de vraag of een rijles nodig is voordat je in een camper op reis gaat.”

Bovag sluit bij de onderwerpbepaling aan op de eigen communicatiewensen maar ook op online zoekgedrag en -termen. De hoogst scorende video is tot nu toe ‘mijn eerste rijles’. Onderwerpen die geplaatst gaan worden in de nieuwe reeks belichten bijvoorbeeld het verschil tussen apk en onderhoudsbeurt, reconditioning en het gebruik van wasstraten. “Ons YouTube-kanaal is een zaak van lange adem. We willen een grote database bouwen, die ook op de lange termijn kan dienen als vraagbaak.”

In de vandaag geplaatste eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat autocoureur Sebastiaan Bleekemolen op onderzoek uit bij ABS Pijnaker.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *