Uitbreiding Bridgestone Potenza-lijn met Adrenalin RE002

Bridgestone heeft haar premium sportlijn Potenza uitgebreid met de Adrenalin RE002. Het vlaggeschip blijft toch wel de Potenza S001, waarmee Bridgestone zich voornamelijk op luxe auto’s richt. De bandenfabrikant mikt met de Adrenalin RE002 op de sportieve autorijder, in plaats van iemand die tourt.

De S001 is ontworpen voor zowel de OE- als de vervangingsmarkt en geschikt voor natte weersomstandigheden. De RE002 daarentegen is puur bedoeld voor de Europese vervangingsmarkt en vooral gericht op droge wegen. “De Adrenalin staat garant voor elke dag rijplezier met messcherpe besturing en een nauwkeurige handeling op het ‘stedelijke circuit’. Getuned voor droog, veilig in nat”, aldus Tomio Fukuzumi, directeur consumentenproducten bij Bridgestone Europe.

Het loopvlak van de band beschikt over grote, stijve buitenste blokken met een 3D-verbinding tussen de schouder en het aangrenzende rib, wat een groot vermogen geeft bij het bochtenwerk. De grip op de weg en het sportieve manoeuvreren worden versterkt door een uit het midden geplaatste rib met gegroefde rand en gegolfd middenblok. De RE002 breekt het water sneller en gaat aquaplaning tegen.

De nieuwe Potenza Adrenalin RE002 is sinds januari 2012 voor Europa beschikbaar in vijftien tot achttien inch en hoogtemaat zestig tot veertig, echter niet in de Benelux.
Bridgestone maakt tegenwoordig ook banden in allerlei kleuren. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.