Uitverkoop zuinige auto door belasting

De nieuwe belastingregels die 1 januari 2014 worden ingevoerd doen veel automobilisten beslissen hun zuinige auto te koop te zetten. De wegenbelasting kan in sommige gevallen oplopen tot 1000 euro per jaar.

Autoscout24 en BNR onderzochten het verkoopgedrag van auto-eigenaren. Daaruit blijkt dat de nieuwe belastingregels vooral de nu nog belastingvrije wagens parten speelt. Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24: “We zien een stijging van het aantal aangeboden auto’s in het type Seat Ibiza, Volkswagen Polo en Skoda Fabia met het oog op de belastingmaatregel per 1 januari aanstaande. De stijging zit tussen de 13 en 24 procent. De Skoda Fabia is de uitschieter met 24 procent meer aanbod op onze website.”

Vugts ziet duidelijk dat de belastingmaatregel een negatief effect heeft voor de bezitters van deze auto’s. “Veel mensen hebben deze auto’s gekocht met het idee wegenbelastingvrij te kunnen rijden  en nu moeten ze ineens volgend jaar 1000 euro wegenbelasting gaan betalen. Dat is een behoorlijke kostenpost. Als je veel kilometers rijdt, is zo’n kleine diesel nog steeds wel gunstig.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *