Grossiersgroep Veam met vestigingen in Heerenveen, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Raalte en Deventer neemt per één september de Groningse automaterialengrossier Roberts, voorheen Accuhuis Roberts, over.

Roberts heeft 12 medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 2,6 miljoen euro. Door de overname komt de Veam-groep dit jaar uit op een geschatte jaaromzet van achttien miljoen euro. Inclusief Roberts, dat na de integratie Veam Roberts zal gaan heten, telt de Veam-groep nu zeven vestigingen en ruim zeventig personeelsleden.

Gerrit Veenstra, directeur van Veam: “Voor een gezonde toekomst is schaalvergroting noodzakelijk. De overname van Roberts is daarom ook een strategische overname. De werkgebieden sluiten naadloos op elkaar aan. In het verleden heb ik veel gewerkt in Groningen en heb goede herinneringen aan de collega’s en klanten in het gebied. Ook in de gesprekken die tot de overname hebben geleid is gebleken dat wij als mensen en bedrijven dezelfde taal spreken. Klanten en medewerkers staan centraal in het beleid van beide ondernemingen. We staan verder met beide benen stevig op de grond. Een man een man een woord een woord, doen wat je belooft, is erg belangrijk in de business.” Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Meer overnames

“Wij voorzien de komende jaren nog voldoende mogelijkheden in de markt en hebben met als voorwaarde een gezonde groei, een omzetdoelstelling voor de komende 2-3 jaar van 25 miljoen euro. Onze doelstelling nodigt uit om te concluderen dat er naast autonome groei, meer overnames zullen plaatsvinden. Wij sluiten niets uit maar gaan eerst aan een goede integratie werken en kijken waar we synergievoordelen kunnen behalen. Voor ons is de eerste prioriteit om onze afnemers optimaal te bedienen”, aldus Veenstra.

Veam is lid van het grossiersnetwerk Vrooam en actief in vier provincies. Veenstra: “We hebben daardoor de nodige uniformiteit qua leveranciers en assortiment. Onze logistiek garandeert een hoge mate van beschikbaarheid. Nieuw voor ons is de (elektro)werkplaats, een belangrijke toegevoegde waarde voor de garagehouders, onze belangrijkste klantengroep. Op het gebied van het digitaal bestellen van automaterialen, banden, wielen en industriële producten kunnen we voor garagebedrijven in Groningen en omgeving eveneens stappen voorwaarts maken. Verder bieden wij als Bosch First Supplier nu ook voor de provincie Groningen de volle ondersteuning voor Bosch Injection Systems en de werkplaatsconcepten Bosch Car Service en Auto Crew.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties