Utrechts garagebedrijf beschoten

In de nacht van woensdag op donderdag zijn schoten afgevuurd op de garagedeur van autobedrijf Zwaard & Leeuw, aan de Arkansasdreef in Utrecht (Nieuw Overvecht). Daarbij zijn geen gewonden gevallen, zo laat de politie weten.

Op straat zijn vanochtend hulzen gevonden. De rolpoort van het autobedrijf vertoont een vijftiental kogelinslagen. Volgens een politiewoordvoerder wordt onder meer aan de hand van camerabeelden nader onderzoek gedaan. Over het verloop daarvan doet de politie geen mededelingen. Een belronde langs verschillende autobedrijven in de straat levert geen nadere informatie op. Verschillende ondernemers zeggen dat in de straat verder niets te zien is. “En toen het gebeurde, lag ik in mijn bedje”, aldus een van hen.

Screening

Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht (ONO) wijst erop dat het bedrijventerrein inmiddels drie keer het podium is geweest voor criminaliteit in relatie tot de autobranche. Bij lokale omroep RTV Utrecht dringt voorzitter Simon Fortuyn aan op screening van ondernemers die zich willen vestigen op bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Ook onaangekondigde controles door gemeente en politie acht hij noodzakelijk. “Het gaat van kwaad tot erger. Eerst een autobedrijf waar ruimtes in auto’s worden gebouwd voor smokkelwaar, daarna een autobedrijf waar achter de voordeur een illegale sigarettenfabriek is gebouwd en nu zelfs een schietincident. En opnieuw is het een autobedrijf.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters