Valeo doet grote overname in China

Valeo is een joint venture aangegaan met het Chinese Ruby, onderdeel van autofabrikant Chery Automobile en producent van verlichtingsdelen. Het Franse Valeo heeft tachtig procent van de aandelen overgenomen. Dat melden diverse internationale media.

Het nieuw ontstane bedrijf gaat Wuhu Valeo Automotive Lighting Systems heten en men zal zich voornamelijk richten op de productie en verkoop van Valeo verlichtingsdelen, die voornamelijk gebruikt zullen worden door Chery.

Valeo heeft al twee bedrijven in China voor elektronica (expertisecentrum) en ruitenwissersystemen (fabriek), maar zegt dat het niet eenvoudig is om zonder lokale kennis haar aandeel op de Chinese markt te vergroten. Valeo heeft momenteel in Azië een OEM-aandeel van zo’n 25 procent.

Chery maakt jaarlijks zo’n 700.000 voertuigen voor China, overige Aziatische landen, Zuid-Amerika, Rusland en het Midden-Oosten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *