Valeo neemt Japanse leverancier over

Onderdelenfabrikant Valeo heeft met RHJ International en Nissan een overeenkomst getekend voor overname van het Japanse Niles. Hiermee is een bedrag van 320 miljoen euro gemoeid. Met de overname wil Valeo haar positie in Azië versterken, samen met de Japanse autofabrikanten.

Niles is een fabrikant en leverancier aan de automotivebranche van elektronische componenten, zoals diverse sensoren, schakelaars en stuurkolommen.
De aankoop van het bedrijf moet de afdeling Comfort en Driving Assistance Systems Business Group van Valeo versterken. Wanneer de overname goedgekeurd wordt, dan wordt de groep wereldleider op het gebied van de gebruikersinterface, dat de interactie tussen de bestuurder en de auto mogelijk maakt.

Voordat de overname afgerond kan worden, zal het plan eerst onderworpen worden aan verschillende keuringen, zoals die van de Anti-Trust Authority. Deze instantie keurt handelspraktijken om ondermeer kartelvorming en monopolieposities tegen te gaan.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *