Van Leeuwen Autoherstel verkocht aan Care

Care Schadeservice heeft de zes vestigingen van Van Leeuwen Autoherstel in Noord-Brabant gekocht. Vorige week maakte Kjeld van Leeuwen nog bekend uit het netwerk van ABS Autoherstel te stappen, omdat hij het vrije ondernemerschap miste. Wat de verdere plannen van Kjeld van Leeuwen en zijn vrouw Marly zijn, is niet bekend.

“We komen nu in een overgangsfase terecht met de zes vestigingen van Van Leeuwen. Binnen enkele weken gaan we van start met de naamsverandering van ABS naar Care, met de nodige wijzigingen van kleuren en logo’s van de vestigingen. De naam Van Leeuwen zal van de pui verdwijnen, maar verder zal er niet veel veranderen voor de tachtig medewerkers, die allemaal meegaan naar Care”, aldus Johan van Klinken, directeur van Care Schadeservice. Ook de huidige managers Jan Smulders en Gerard Beltz gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

Voordat Care in gesprek kon met Van Leeuwen is het bedrijf volgens afspraak eerst aangeboden aan ABS Autoherstel, maar zij zagen af van een aankoop. Overigens houdt Care de optie open om enkele vestigingen in de toekomst samen te voegen, aangezien Care zelf ook een aantal vestigingen in de regio heeft waar Van Leeuwen actief is.
Met deze overname breidt Care het aantal vestigingen uit naar 61 in Nederland en 13 in België.

Care heeft zo’n duizend mensen in dienst, heeft 55 vestigingen en een jaaromzet van 140 miljoen euro. Van Leeuwen zet met de zes locaties ieder jaar tien miljoen euro om.

Dat Care in een groeifase zit, blijkt onder meer uit de recente overname van UAS Deventer van PGA Nederland. Lees er hier alles over >>

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.