Veel innovaties en noviteiten op Autotechnica 2016

De ruim 450 exposanten op Autotechnica 2016 (20 t/m 23 maart) presenteren in de Brusselse Expo een groot aantal innovaties en noviteiten voor de autoprofessional. We hebben een aantal voor u op een rijtje gezet.

Continental introduceert de ureumsensor, die dieselmotoren schoner maakt. De sensor meet het niveau, de kwaliteit en de temperatuur van de ureumoplossing in de Ad Blue-tank.

Sanders Parts Bvba presenteert een telematicasysteem voor Jaltest Diagnoseapparatuur. Daarmee is het nu ook mogelijk voertuigen te controleren op positie, rijtijden en rijgedrag.

De Hella Gutmann Solutions Camera en Sensor Calibration tool kalibreert camera’s en sensoren van bestuurdersassistentiesystemen na het vervangen van de voorruit.

Wynn’s Catalytic Converter & Oxygen Sensor Cleaner optimaliseert de efficiëntie van de katalysator, motorprestaties en reduceert het brandstofverbruik en giftige uitlaatemissies.

Snap-on Tools presenteert een compleet pakket innovatieve handgereedschappen en werkplaatsequipment waarmee de monteur sneller, veiliger en efficiënter kan werken.

EMM International introduceert de Turbomix Paintsaver roerstok voor autolakken waarmee de schadehersteller sneller kan mengen en die vijf tot zeven gram lak bespaart.

AF Belgium presenteert de Blade oliegesmeerde olie-geïnjecteerde RS-PRO schroefcompressoren.

Rodac International introduceert de Kap’sam, een 12 Volt startbooster zonder accu. Hij is uitgerust met een condensator en start duizend voertuigen achter elkaar. Op de beurs Autoprof Gorinchem kon de Nederlandse markt er vorige week al mee kennismaken.

Met de zwenkende telescooparm Fein Superwire kan één monteur in één werkfase alle conventionele en moderne autoruiten dé- en monteren.

Arnott Europe heeft een luchtbalg ontworpen voor Mercedes-Benz GL en ML luchtveringsystemen. Daarmee hoeft niet de hele veerpoot van de auto meer vervangen te worden.

SIA Abrasives Belgium introduceert voor de schadeherstelbranche vijftig procent meer schuurvermogen en aanzienlijk duurzamere schuurschijven. De gaten in de schuurschijf zijn in tegengestelde richting lopende spiralen met maximale stofafzuiging als resultaat.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.