Verkoopgroei Michelin acht procent

Bandenproducent Michelin heeft bekend gemaakt dat in het derde kwartaal een verkoopgroei van maar liefst acht procent gerealiseerd (5,1 miljard euro). In de eerste negen maanden van 2011 is de totale verkoop uitgekomen op 15,2 miljard.

Het totale verkoopvolume steeg tot nu toe 9,3 procent. Als deze ontwikkeling zich doorzet, dan zal de Franse bandengigant het jaar afsluiten met een groei van acht procent.
Het derde kwartaal kent een mindere groei dan de eerdere twee dit jaar, wat voornamelijk komt door minder bandenverkoop voor personenauto’s en trucks. Deze sectoren noteerden toch een plus van 5,9 procent (2,7 miljard euro).

Volgens Michelin heeft haar huidige prijsbeleid voor de groei gezorgd, wat de gestegen grondstofprijzen compenseert. Michelin presenteerde in mei nog een nieuwe zelfreparerende band, genaamd 3-S Concept.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *