Verrassend aanbod op Autotechnica 2014

Brussels Expo staat van 30 maart tot en met 2 april in het teken van aftersales voor automotive. Autotechnica is opnieuw de ontmoetingsplaats voor alle Benelux aftersales professionals om producten en diensten verder te leren kennen, innovaties in hun sector te ontdekken en in contact te komen met toeleveranciers.

Bijna 400 exposanten, 150 demonstraties op de stands en top-seminaries moeten zorgen voor een bezoek met meerwaarde. Van afvalbeheer tot wastechniek, alle segmenten van aftersales zijn ruim vertegenwoordigd: van de kleine spelers met oplossingen op maat tot grote internationale spelers. Zowel de fabrikanten van onderdelen als hun distributiepartners,  lakfabrikanten en verdelers en alle spelers voor inrichting en uitrusting van garagebedrijven en carrosseriebedrijven opteerden ervoor om aanwezig te zijn in Brussel

Co-organisator Federauto, de Belgische confederatie van autohandel en aanverwante sectoren, verhuist zijn hele team adviseurs naar de beursvloer om bezoekers via speeddates onmiddellijk informatie en advies te bieden bij antwoorden op vragen over homologatie, milieu, BTW aspecten, juridische vraagstukken, vragen over technische keuring en Car-Pass. Juristen én adviseurs staan paraat op de Federauto stand in Hall 6, al dan niet na afspraak.

Federauto start op de beursvloer met “Federauto Job Actie” in samenwerking met VDAB, Actiris en Forem. Het tracht bedrijven uit de sector te helpen bij hun zoektocht naar talent en geeft zo maximale zichtbaarheid aan alle vacatures in de sector, op de beursvloer én met een beurskrant. Nadien kunnen vacatures geconsulteerd worden via de site van Federauto.be.

Aanmoediging

Car-Pass reikt op zondag 30 maart de titel van Car-Pass Trusted Provider 2014” uit. Als blijk van dank en aanmoediging kende Car-Pass aan meer dan 900 ondernemingen die vorig jaar op vlak van betrouwbaarheid en efficiëntie het beste scoorden, de titel van “Car-Pass Trusted  Provider 2014” toe. De 38 allerbeste leerlingen van de klas worden op zondag 30 maart uitgenodigd op Autotechnica om er hun trofee in ontvangst te komen nemen.

Dagelijks zijn er korte en inhoudelijk sterke seminaries in Hall 6. Een greep uit het aanbod: “regelgeving van solventen emissies bij carrosseriebouwers” op maandag 31 maart; op dinsdag 1 april een lezing over “preventief onderhoud en eco-onderhoud als toekomst perspectief voor uw vak.”

Educam, kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren, verzorgt doorlopend infosessies. Een greep uit het aanbod:  “Nieuwe  klimaatbeheersingssystemen” op 30 maart en 1 april; Duurzame mobiliteit  en hydraulische aandrijving”  op 31 maart en 2 april en een infosessie over Autowebtraining (platform voor afstandsleren)” op 1 april. Seminaries en infosessies zijn vrij toegankelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.