Vertrouwen in lease- en verhuurmarkt stijgt

Mede door de economische heropleving is het marktsentiment in de lease- en verhuurbranche dit jaar verbeterd ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit het brancheonderzoek dat Graydon ieder jaar uitvoert onder 4.000 bedrijven in Nederland en België.

65 procent van de bedrijven ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ter vergelijking: in 2013 was dit 61 procent. De sector verwacht ook meer winst te behalen via het gebruik van marketing en business intelligence. Het onderzoek van Graydon toont aan dat bedrijven in de lease- en verhuursector dit jaar verwachten meer omzet te draaien. 65 procent van hen beoordeelt de groeikansen ook als goed of uitstekend.

“De belangrijkste redenen voor het optimisme in deze branche zijn de aantrekkende economie (20 procent) en de groeiende klantbehoefte (18 procent) naar lease- en verhuurdiensten”, zegt Group Marketing Director Mark Beekman. “Daarnaast zegt 46 procent van de ondervraagden dat hun groeikansen toegenomen zijn door een andere marktbenadering en propositie. Om dit in goede banen te leiden, verwacht 27 procent meer sales- en marketingpersoneel aan te nemen. Een goede klanttevredenheid wordt door de branche als voornaamste uitdaging gezien.”

Momenteel zegt 64 procent van de ondervraagden dat online marketing belangrijk tot zeer belangrijk is om meer business te genereren. Ook e-mailmarketing en het organiseren van evenementen blijven belangrijk. Slechts 17 procent ziet offline media zoals radio, print en televisie als belangrijk voor marketingdoeleinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.