Verzelfstandiging RDW succesvol

Minister Melanie Schultz van Haegen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in de derde evaluatie van de RDW (okt-dec 2010) geconcludeerd dat de klanttevredenheid van de organisatie is toegenomen, de serviceverlening hoog ligt en de tarieven (ondermeer APK) gedaald zijn. Sinds 1996 is de RDW verzelfstandigd.

De tariefdaling tussen 2005 en 2009 betreft 2,3 procent, terwijl in diezelfde periode het algemene prijspeil met 8,2 procent gestegen is. Ook was de beschikbaarheid van de RDW diensten, zoals het kentekenregister, hoog. Verder zijn de wacht- en doorlooptijden voor keuringen, documenten en informatie kort. De klanttevredenheid is dan ook gestegen tot een 7,4 wat zich onder meer vertaald in een laag aantal bezwaren en klachten.

In de afgelopen jaren heeft de RDW geïnvesteerd in innovatie om zo klantgerichter te kunnen werken. Zo is het rijbewijs op credit card formaat uitgebracht en worden veel diensten, zoals schorsen van het kenteken, het maken van een keuringsafspraak en het aanvragen van een ontheffing, online aangeboden. Verder wordt RDW-informatie steeds meer digitaal aangeboden en verwerkt.

De evaluatie doet enkele aanbevelingen over de manier waarop toezicht is georganiseerd vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ook geeft het enkele handreikingen over het financieel beleid van de RDW. Vrijwel al deze aanbevelingen neemt de minister over.

Download hier het officiële rapport van de minister >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *