Vier Tesla’s ter veiling aangeboden

Opmerkelijk: vrijdag 14 april start een veiling van een viertal Tesla’s, drie nieuwe en een gebruikte, via veilingsite BVA Auctions.

tesla1De nieuwe Tesla’s, twee Model S Standard en een Model S Performance, en een Model S uit 2014 met bijna anderhalve ton op de teller, worden aangeboden door een opdrachtgever die de auto’s oorspronkelijk voor het buitenland heeft ingekocht, maar deze kreeg de papieren niet rond. De drie nieuwe Tesla’s hebben nog geen eerste toelatingsdatum. De auto’s zijn destijds geleverd door Tesla Tilburg. Normaal gesproken zit Tesla bovenop de distributie van zijn auto’s, maar is nu geen partij in deze veiling. Het is immers een onafhankelijke partij die nu de auto’s van de hand doet. Vermoedelijk dat daarbij een verlies zal moeten worden genomen.

Openingsbod

Het openingsbod varieert van 29.900 euro voor de nieuwe Model S Standard tot 41.900 euro voor de nieuwe Model S Performance. BVA Auctions doet geen mededeling over de te verwachten opbrengst. De veiling sluit donderdag 20 april om 20.30 uur ’s avonds. Dan zullen we het weten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters