Volvo gaat voor Android Auto

Volvo Car Group heeft zich aangesloten bij de Open Automotive Alliance. Daarmee biedt de fabrikant zijn klanten de mogelijkheid om via de gebruikersinterface van de auto tegelijkertijd gebruik te maken van het Android-platform.

Het platform maakt de bekende functies en diensten van Android direct in de auto beschikbaar via de grote, centraal geplaatste touchscreen. ‘Google stelt de gebruiker centraal en past technologie toe om zijn dagelijks leven te verbeteren. Dat maakt Android Auto tot de perfecte toevoeging aan de Volvo-rijervaring’, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars.

Android Auto geeft toegang tot Google Search, Google Maps, Google Play Music en speciaal op het platform afgestemde apps als Spotify. Alle apps op de telefoon kunnen worden aangestuurd door middel van spraak, met knoppen op het stuur en via de touchscreen in de auto. Daarmee is de bediening van Android Auto veilig én gemakkelijk. De touchscreen van Volvo combineert de content van Volvo met die van Android, gelijktijdig op één scherm. Daarmee is het niet langer nodig om te switchen tussen het scherm van de auto en het telefoonscherm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.