Volvo switcht hoofden Amerika en EMEA-regio

Per 15 september wordt Lex Kerssemakers bij Volvo Cars verantwoordelijk voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

De Nederlander vertrok in 2015 naar de VS om de verkopen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika te gaan leiden. Sindsdien zijn de verkopen van Volvo in Amerika met 46,8 procent gestegen. Volvo is nu het vijfde meest gezochte automerk in de VS.

Anders Gustafsson, Senior Vice President EMEA RegionRuil

  Kerssemakers wordt in Amerika opgevolgd door Anders Gustafsson. Hij leidde vanaf maart 2015 de EMEA-regio. Daarvoor was hij hoofd van de Zweedse verkoopafdeling. Onder zijn leiding stegen de verkopen in Zweden en West-Europa met 13,5 procent. Tevens boekte hij twee jaar achter elkaar recordverkopen in de EMEA-regio.  

Nieuwe fabriek

Volvo zet zwaar in op de verkopen in Amerika. Er wordt onder meer in South Carolina een nieuwe fabriek gebouwd, goed voor duizenden nieuwe banen. De productie start medio 2018.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters