Voorruit als dashboard

Dat de ontwikkelingen in de autotechniek snel gaan is bekend, maar dat de voorruit van een auto ingezet kan worden als dashboard zal nog niet bij iedereen bekend zijn. Toch is Sun Innovations vergevorderd met de ontwikkeling hiervan, meldt de website Live Science. BMW en Citroën werken al langer met een eenvoudigere versie van deze techniek genaamd Head Up Display.

Onderzoekers hebben een nanotechniek ontwikkeld genaamd Fluorescent Emissive Projection System, waarmee het hele raam verandert in een doorzichtig display. Het zicht naar buiten voor de bestuurder wordt niet beïnvloed door de projecties.
De toepassingen van het systeem zijn eindeloos. Niet alleen het dasboard kan getoond worden op de ruit, maar ook bijvoorbeeld waarschuwingen voor onder meer objecten op de weg, HD-video’s en reclameboodschappen. Ook projecties op gebouwen en andere glazen panelen zijn mogelijk.

Wanneer de nieuwe uitgebreide nanotechniek van Sun Innovations daadwerkelijk in auto’s toegepast gaat worden is nog niet bekend.

Citroen C6 Head Up Display

[responsive-video identifier=”HRmkOVS7PVo”]

BMW Head Up Display

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.