VVD-Kamerlid Visser wil ‘ijdelheidskenteken’

Hoewel het op dit moment lastig in te voeren is, wil VVD-Kamerlid Visser de mogelijkheid onderzoeken om auto-eigenaren hun eigen ‘ijdelheidskenteken’ te laten kiezen. Het kenteken kan dan tegen betaling uit een zelfbedachte tekst bestaan. Dat heeft de politicus De Telegraaf laten weten.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer geeft nu de kentekens uit en heeft geen principiële bezwaren tegen een persoonlijke kentekenplaat. Echter, is het door het huidige Nederlandse kentekensysteem (voertuigregistratie) moeilijk in te voeren. Bij verkoop van een voertuig moeten dan de persoonlijke platen mee worden verkocht. In andere landen staat het kenteken op de persoon geregistreerd.

Het kamerlid tegenover de krant: “Het lijkt mij geweldig om met een kentekencombinatie te kunnen rondrijden die echt wat voor je betekent. Ik zie niet in waarom dat hier niet zou kunnen. Ik wil van minister Schultz van Haegen weten wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen.”

Het invoeren van een gepersonaliseerd kenteken kan de staatskas flink wat opleveren. In België kost een zelfbedachte combinatie van negen tekens ongeveer duizend euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *