VW Touran auto van de maand

In de Autoscout 24 Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI) van maart is te zien dat de gemiddelde verkoopprijs met 1,58 procent gedaald is ten opzichte van februari. Het volgt hiermee de seizoenstrend, zoals die in de voorgaande jaren ook te zien is geweest bij Autoscout 24. De prijs is afgelopen maand uitgekomen op 12.391 euro en ligt daarmee onder vorig jaar.

In maart is er flink meer gezocht naar een auto dan in februari. Kleine en compacte auto’s kenden een stijging in de vraag van respectievelijk zeven en acht procent, MPV’s maar liefst dertien procent. Alleen SUV/Offroad auto’s hadden te maken met een dalende vraag.
Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24, constateert ook een opvallende toename van vijf procent in het aanbod van kleine auto’s. “Worden de wintersportauto’s massaal ingeruild voor een ruime auto voor het zomerseizoen?”

De auto van de maand maart in de AGPI is de Volkswagen Touran. “Er is maar liefst twintig procent meer naar gezocht, terwijl het aanbod gelijk is gebleven”, aldus Vugts. De Volkswagen Polo, BMW 3-Serie, Opel Zafira, Volkswagen Golf, BMW 5-Serie en BMW X5 waren in maart bij Autoscout 24 de populairste modellen.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *