VWE Prestatiemeter voor autobedrijven

Relevante cijfers en informatie over de eigen markt zijn voor autobedrijven onmisbaar voor het sturen van de bedrijfsvoering. Hoe presteert het autobedrijf en hoe verhoudt zich dat ten opzichte van het voorgaande jaar? Maar ook: hoe doet de concurrent het? Met de nieuwe Prestatiemeter biedt VWE het autobedrijf antwoorden op deze vragen.

VWE Prestatiemeter kent twee varianten: APK Prestatiemeter en Occasion Prestatiemeter. Voor beide varianten geldt dat het autobedrijf maandelijks per e-mail een overzichtelijk rapport van 2 pagina’s ontvangt.

Dit rapport bevat informatie over de eigen prestaties (ten opzichte van de lokale markt en ten opzichte van eerdere periodes), over de verwachting van de komende 12 maanden en over het aantal stadagen van de bedrijfsvoorraad. Deze informatie is toegespitst op de eigen lokale markt, doordat het autobedrijf zelf kan bepalen met welke postcodegebieden hij zijn prestaties wil vergelijken.

Kansen in de markt

VWE Prestatiemeter biedt het autobedrijf inzicht in de markt en eigen prestaties, waarop het autobedrijf direct concrete acties kan ondernemen. “Met het inzicht dat het autobedrijf via de rapporten krijgt, ziet hij welke kansen er nog in de markt liggen. Daar kan hij op inspelen, met bijvoorbeeld marketingacties, het maken van afspraken met klanten en een aangepaste werkplaatsplanning. Daarnaast krijgt het autobedrijf een beeld van de verwachtingen voor de komende maanden, waardoor er tijdig bijgestuurd kan worden”, aldus Productmanager Marc van der Elst.

Beide varianten van de Prestatiemeter zijn sinds 1 mei beschikbaar bij VWE.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *