Wensink start samenwerking met AAS

Met de aansluiting van de autoschadeherstelvestigingen van Wensink in Groningen en Apeldoorn bij het netwerk van Allround Automotive Solutions (AAS) op 1 juni, wordt het startsein gegeven voor een strategische samenwerking tussen beide organisaties.

De samenwerking geeft een betere sturing, meer inkoopvoordeel en een ICT-platform waarbij benchmarking mogelijk is. Voor AAS betekent de samenwerking allereerst een verdere uitbouw van de merkgespecialiseerde kennis door de automerken die Wensink vertegenwoordigt. “Maar de absolute kracht van deze samenwerking gaat veel verder. Al eerder hebben wij aangekondigd dat het de hoogste tijd is voor een samenwerking tussen universeel en merk gerelateerd schadeherstel. Daarin hebben we nu weer een grote stap gemaakt”, aldus Nicole Spenkelink, directeur AAS.

De samenwerking met Wensink is ook een belangrijke stap richting ‘Visie 2020’ – die is door AAS een paar maanden geleden samen met haar leden geformuleerd. “We hebben speciaal daarvoor een werkgroep in het leven geroepen, die samen met het bestuur de grote lijnen heeft uitgezet. Daarbij gaan we uit van kansen, die onze marktpositie aanzienlijk verstevigen. Dat is ook noodzakelijk om te overleven. Een samenwerking met een partner van formaat zoals Wensink, sluit naadloos aan bij onze ambities”, zegt Spenkelink.

Bundeling

Laurens Stigter, algemeen directeur van Wensink: “Als merkdealer is Wensink de specialist die beschikt over de juiste kennis om een voertuig volgens fabrieksspecificaties te herstellen. Dat is voor verzekerings- en leasemaatschappijen een steeds belangrijker item aangaande productaansprakelijkheid. Met twee eigen schadeherstelbedrijven kan er te weinig schaalvoordeel worden gerealiseerd. Met de aansluiting bij AAS ontstaat er een groot inkoopcollectief voor Wensink. Tevens heeft AAS het voordeel van een zelf ontwikkeld ICT-platform dat gespecialiseerd is in schadeafhandeling en dat nauw aansluit bij de wensen van verzekerings- en leasemaatschappijen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.