Wheels4all plaatst elektrische deelauto in Bunnik

Na Parijs, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag staat nu ook in Bunnik een elektrische deelauto, het eerste dorp met zo’n auto en bijbehorende laadpaal. De Mitsubishi i-MiEV wordt beschikbaar gesteld door Prestige Greencab. Er staan nu negen deelauto’s van Wheels4all in Bunnik en twee in Odijk, waarvan één dus volledig elektrisch.

Via het principe My Wheels kunnen particulieren en bedrijven hun auto beschikbaar stellen als deelauto. Peer-2-peer carsharing is in het buitenland al een bekend fenomeen. Ook daar staan auto’s negentig procent van de tijd stil, terwijl ze in die tijd ook gebruikt kunnen worden door andere reizigers.
“Als meer mensen auto’s delen en er minder mensen alleen in de auto zitten tijdens de reis, dan neemt per saldo het aantal auto’s op de weg af. Daarmee neemt de parkeerdruk, de filedruk en de CO2-uitstoot af”, aldus Green Cab.

Greencab en Wheels4all laten weten nog verder samen te willen werken. Binnenkort worden meer auto’s als combinatie deelauto, taxi, shuttle en poolauto op de markt gebracht onder de namen Greencab4all en Greencab2go.

De Mitsubishi i-MiEV is ook een studie-auto voor cursisten die trainingen volgen bij Innovam over hybride en elektrische voertuigen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.