Winterband voor i3 gelauwerd

Het is de eerste winterband ter wereld met een energielabel A, zo claimt fabrikant Nokian. Deze meest noordelijke bandenfabrikant heeft met de Hakkapeliitta R2-winterband de prestigieuze prijs voor Tire Technology of the Year 2016 gewonnen.

De nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 is een authentieke winterband, ontworpen voor de elektrische i3 van BMW. De maat van dit nieuwe model is 155/70R19 88Q XL. Deze moderne toevoeging aan de Hakkapeliitta-familie van Nokian Tyres vertegenwoordigt de technologie van de toekomst. Volgens de tests kan de Nokian Hakkapeliitta R2 de rolweerstand van elektrische voertuigen zelfs met dertig procent verminderen.

“Actieradius is alles voor bestuurders van elektrische voertuigen. Dit is helemaal belangrijk in koude omstandigheden, waarbij de batterijprestaties kunnen verminderen. Iedere kilometer telt, dus banden met een lage rolweerstand zijn essentieel. Bij de Hakkapeliitta R2 van Nokian Tyres gaat dit niet ten koste van de uitstekende grip in winterweer – een waardig winnaar van de titel Tire Technology of the Year, aldus Graham Heeps, redacteur van het magazine Tire Technology International en voorzitter van de jury.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.