Xenum groeit na organisatiewijzigingen

Smeermiddelen- en additievenspecialist Xenum Techno-Chemicals groeit explosief na een organisatievernieuwing en de acquisitie van Syntix Lubricants. Dat resulteerde onder meer in een nieuw hoofdkantoor in het Belgische Aartselaar.

Vanwege de groei heeft Xenum een nieuw hoofdkantoor betrokken. In het 3700 vierkante meter grote magazijn en productiefaciliteit staan alle producten op voorraad klaar voor verzending over de hele wereld. Bovendien vindt hier ontwikkeling en productie plaats.

“Xenum heeft enorme stappen gezet”, aldus Reno Meijer die sinds januari 2016 COO is. “We hebben de interne en externe organisatie opnieuw opgebouwd. CEO Peter Tossyn richt zich met zijn onder andere technische-chemische kennis en ervaring op de (door)ontwikkeling van bestaande en nieuwe producten. Ik richt mij op de organisatie, sales en relatiebeheer. Dit blijkt na zes maanden samenwerking een goede combinatie te zijn en dat uit zich in de explosieve uitbreiding van onze verkoopactiviteiten. We leveren nu brandstof- en olieadditieven, smeermiddelen, oliën en equipment. Levering en ondersteuning geschiedt aan 26 landen in drie continenten.”

“In Nederland hebben wij inmiddels een fijnmazig landelijk dekkend netwerk van importeurs en verdelers. Voor Nederland zouden wij nog graag in contact komen met specialisten voor technische ondersteuning.”

Sinds januari 2016 heeft Xenum acht nieuwe producten geïntroduceerd en daarbij blijf het niet. Meijer: “Peter heeft nu alle ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen die inspelen op actuele problemen met verbrandingsmotoren.”

Reno Meijer is Buiten Kantooruren actief met kleiduivenschieten, zo blijkt uit dit interview in Aftersales Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.