Yorien de Ruijter benoemd tot directeur Rematec

Yorien de Ruijter volgt Niels Klarenbeek op als directeur van Rematec bij RAI Amsterdam. In de voorbije drie jaar was ze sales & exhibition manager bij de revisiebeurs. In die rol was De Ruijter betrokken bij twee edities in Amsterdam, een in Las Vegas en een in het Chinese Guangzhou.

Hoewel de circulaire economie en duurzaamheid steeds bekendere begrippen worden, moet revisie “nog meer top of mind worden”, vindt De Ruijter. Zo bleek uit onderzoek dat Rematec vorig jaar juni publiceerde 62 procent van de Nederlandse autobezitters niet op de hoogte te zijn van het bestaan van gereviseerde auto-onderdelen. “Helaas is reman nog steeds niet standaard aan het eind van de productlevensfase. De eindgebruiker is zich vaak niet bewust van de positieve bijdrage die remanufacturing kan bieden om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.” Wel signaleert De Ruijter dat specialisten op het gebied van duurzaamheid meer en meer betrokken worden bij de ontwerpfase van autoproductie.

Omzetgroei

Terwijl economen momenteel waarschuwen voor een wereldwijde crisis, wijst De Ruijter op de mogelijk positieve gevolgen van een recessie voor de revisiebranche. “Tijdens de vorige crisis beleefde onze industrie juist een omzetgroei, doordat de vraag naar kostenbesparende auto-onderdelen aantrok. Daarom moedig ik partijen aan om sterk te blijven, nu er mogelijk productiegroei zit aan te komen. Het staat voor mij vast dat de reman-industrie zal overleven.” Rematec zelf doet momenteel onderzoek naar vergroting van de circulaire economie en de rol daarbinnen van hergebruik.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.