Youngman stapt in Spyker

Zhejiang Youngman Passenger Car Group en Spyker hebben een overeenkomst gesloten voor een investering van tien miljoen euro. In ruil hiervoor krijgt de Chinese autofabrikant 29,9 procent van de aandelen in handen.

Van de tien miljoen is 6,7 miljoen bedoeld voor de aandelentransactie, het overige geld gaat naar Spyker in de vorm van een lening. Daarnaast komt er nog eens 25 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van de Pyker D8, een nieuwe SUV die eind 2014 de markt op moet. Youngman krijgt bij deze samenwerking 75 procent van de aandelen in handen.

Alsof dat nog niet genoeg is wordt ook Spyker Phoenix gestart, waarbij Spyker maar twintig procent aandelen verwerft. Deze joint venture wordt opgetogen om nieuwe premium modellen te ontwikkelen, gebaseerd op het door Saab ontwikkelde Phoenix-platform, die boven de huidige Saab-modellen gepositioneerd worden.

Bekijk hier alle artikelen in het dossier ‘Spyker’ >>
Bekijk hier alle artikelen in het dossier ‘Saab’ >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *